Monday, September 29, 2014

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR

Bu adama dikkat!
Bu adam, aşk dâhil bütün duygularını kontrol altında tutmaya çalışıyor ve içinde şefkât olmayan aşkı hor görüyor. İnsanları iyi anladığı, ama onlar tarafından anlaşılmadığı hissini taşıyor; aykırı fikirlerini, bebekken, teyzesinin kendisini kucağından düşürmüş olmasına bağlıyor; annelerle şairlerin birbirlerine benzediklerini söylüyor; birisine güzel bir çiçek vermenin uzun cümlelerden daha etkili olduğunu düşünüyor; Amerika’yı, Çin’i ve diğer ülkeleri birer insan gibi algılıyor ve onlarla diyalog kurmaya çalışıyor;  kişisel gelişim sektörünün sahne gösterisine dönüştüğünü iddia ediyor; gösteri dünyasına laf atıyor; bilmiş görünmeyi göze alarak düşüncelerini paylaşıyor.

Ati Yayınları 
-------------------
savassenel@gmail.com, savassenel@yahoo.com
--------------
Savaş ŞENEL Kitapları - Tercümeleri
----------------

HAYATI ISKALAMA LÜKSÜN YOK - 3. BASKI


Bu adama dikkat!Çünkü onun; babası işkence aletleri alıp satan öğrencileri; ekmek, pilav ve patatesi bir arada yemeyen arkadaşları, fısıldayan oyuncak bebeği, yürüyen merdivende mahsur kalmış bir tanıdığı, içinde beslediği siyah ve beyaz köpekleri var!

Bu adam; uluorta ağlamıyor ama yağmur altında ıslanan kedileri topluyor. Çince öğrenmek adına ölümü göze alıyor, gerzeklik eden insanlara çözümler sunuyor. Kısa yolun kısasını biliyor ama kullanmıyor.


Bu adam; ayıpladığı insanları aslında kıskandığını itiraf ediyor, iyi bir dinleyici olmak zarar verebilir diyor, İspanyol dostlar ediniyor; hala çırak olmak istiyor ve Şanghay Sheraton'da naylon terliklerle gezebiliyor.


Hayatın içinden; bu biribirinden sıcak kesitlerle, hem kendiniz için ders edinecek hem de hayatı ertelememenin aslında elinizde olduğunu ve çok da zor olmadığını göreceksiniz. Ve en önemlisi, hayatttan zevk almayı bir yerinden yakalayacaksınız.


savassenel@gmail.com, savassenel@yahoo.com
--------------
Savaş ŞENEL Kitapları - Tercümeleri
----------------